Timmerman Amsterdam
Een timmerman in Amsterdam is niet moeilijk te vinden. Wanneer je op Google ‘timmerman Amsterdam’ intypt krijg je dan ook ruim 500.000 hits. Maar hoe onderscheid je nu eigenlijk een goede timmerman van een slechte en voor wat voor diensten neem je nu eigenlijk contact op met een timmerman in Amsterdam?

Een goede timmerman kun je aan een aantal zaken herkennen. Allereerst de dienstverlening die wordt aangeboden. Je kunt altijd zoeken op hoe lang een bedrijf al werkzaam is. Bij een bedrijf met vaklui die al 20 jaar of langer ervaring hebben, kun je er meestal wel vanuit gaan dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Het is ook altijd mogelijk om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven om zo de beste en meest voordelige vakman te kiezen. Veel bedrijven die vakwerk leveren bieden je daar, vaak kosteloos, een adviesgesprek bij aan. Als particulier kun je in dit gesprek aftasten of je het bedrijf betrouwbaar vind en vertrouwt op hun kunde.

Dienstverlening van een timmerman in Amsterdam
Een timmerman is de specialist die je belt voor onderhoud aan bijvoorbeeld kozijnen die zijn aangetast door houtrot of voor het vernieuwen van kozijnen wanneer ze teveel zijn aangetast. Hetzelfde geldt voor deuren en deurstijlen en voor onderhoud aan de draagconstructie van je woning zoals de vloeren en de steunbalken van muren en plafonds.

Ook bij verbouwingen is een goede timmerman essentieel. Of het nu om een badkamer gaat of een keuken, en goede timmerman uit Amsterdam zorgt ervoor dat de verbouwing vakkundig gebeurt. Het kan ook zo zijn dat je besloten hebt om je woning uit te breiden met een dakkapel of een serre. Een timmerman kan je hiervoor een prijsopgave geven en kan vervolgens de verbouwing op zich nemen. Hierbij worden belangrijke zaken als isolatie en waterdichte naden uiteraard niet over geslagen.

Bij veel bedrijven kun je overigens een onderhoudscontract afsluiten. Heb je een onderhoudscontract afgesloten dan wordt je woning voor de duur van het contract, jaarlijks gecontroleerd op slijtage en beschadigingen van de structuur van de woning en de staat van de kozijnen van de woning. Kleine reparaties of onderhoud zoals het opnieuw aanbrengen van een kitlaag om de woning goed geïsoleerd te houden, zitten meestal bij de prijs inbegrepen maar wanneer er wordt vastgesteld dat er groot onderhoud nodig is dan zal je daarvoor wel bij moeten betalen.

BTW tarief
Voor een timmerman uit Amsterdam betaalde je in het verleden slechts 6% BTW voor het herstel en onderhoud aan een woning. Sinds 1 juli 2015 is deze regeling helaas komen te vervangen en nu betaal je het standaard tarief van 21%. Daarmee zijn de diensten van een timmerman dus wel wat duurder geworden. Dat is vervelend aangezien je voor andere vakmensen zoals stukadoors en schilders nog steeds de lage BTW kunt betalen. Een goede timmerman in Amsterdam is echter zijn geld dubbel en dwars waard wanneer er groot onderhoud aan je woning gepleegd moet worden. Gelukkig hebben we ook goede schilders en stukadoors die je met je klussen in Amsterdam kunnen helpen.

Leave A Comment