Hoe kies je een goede Amsterdamse timmerman?

Timmerman Amsterdam
Wanneer je een verbouwing van je woning wilt realiseren zoals het plaatsen van een nieuwe keuken, het vervangen van een oude trap of voor onderhoudswerkzaamheden aan een schutting of tuinhuisje heb je een timmerman uit Amsterdam nodig. Een timmerman is de specialist wanneer het op houtbewerking aankomt. Er zijn echter wel verschillen in de kwaliteit van het werk van verschillende timmerlieden in de stad. Aangezien een timmerman zich moet ontfermen over de draagstructuur van een dak, trap of de kwaliteit van een tussenmuur of inbouwkast moet garanderen, zijn er een aantal zaken om op te letten en die het verschil maken tussen een professionele timmerman uit Amsterdam of een beunhaas die je vooral probeert over te halen door een zeer lage prijs.

Hoe kies je een goede timmerman in Amsterdam?
Een timmerman in Amsterdam is zo gevonden. Even intikken op Google en je wordt overspoeld door bedrijven die natuurlijk allemaal aangeven dat ze het beste werk leveren voor het minste geld. De waarheid is helaas soms anders. Veel mensen laten zich overhalen door de lage prijzen van mensen die zwart bijklussen en dat wil nog wel eens tot problemen leiden. Zo kan het hout dat gebruikt wordt van slechte kwaliteit zijn waardoor je in korte tijd te kampen hebt met serieuze structurele problemen waardoor je aan het eind van het verhaal twee keer zoveel geld kwijt bent dan wanneer het in een keer goed wordt gedaan. Goedkoop is duurkoop en dat is voor een timmerman zeker waar. Een timmerman uit Amsterdam die zijn vak verstaat kun je herkennen aan een aantal zaken. Allereerst de ervaring. Kies een timmerman uit die een aantal jaren ervaring heeft en dit ook kan aantonen door bijvoorbeeld reviews van andere mensen die van zijn diensten gebruik hebben gemaakt. Probeer om op internet een paar reviews te vinden van andere mensen dan die op de website vermeld staan. Je kan ook altijd om referenties vragen aan de timmerman zelf zodat je zeker weet dat je met een betrouwbaar en vakkundig persoon in zee gaat. Een ander punt om op te letten is of timmerman jou opdracht als prioriteit stelt. Een timmerman die bijvoorbeeld veel zwart werkt heeft veel verschillende klusjes lopen en zal jou project ook als een klusje zien en niet als project. Een goede timmerman uit Amsterdam zal hier transparant over zijn en zal zijn volledige aandacht richten op jou bouwproject.

Uurloon van een timmerman
Wat je voor een timmerman uit Amsterdam betaald is afhankelijk van een aantal factoren die samen het uurloon maken. Vraag daarom altijd of bij de bedragen die worden genoemd het BTW tarief van 21% is meegerekend en of de uurprijs inclusief reiskosten is. Ook de omvang van het project is belangrijk voor de uurprijs. Een timmerman die een hele dag of meerdere dagen bezig is zal een lager uurtarief rekenen dan bij een klus van een paar uurtjes. De meeste timmermannen in regio Amsterdam kosten zo’n 45 tot 55 euro per uur inclusief BTW.

Leave A Comment